Hvordan henge uinnrammet lerret

hvordan henge uinnrammet lerret

Maling er en av aktivitetene som holdt meg tilregnelig under denne globale pandemiske krisen. Selv om jeg må innrømme at det ikke er mitt naturlige miljø eller sjanger, var jeg i stand til å forbedre mine maleferdigheter med stormskritt gjennom konstant praksis. Gjennom kunstreisen min har jeg skapt stykker som jeg ikke er stolt av og stykker som jeg er så ivrig etter å vise frem. Men som en person som ikke liker rammer, vil jeg alltid vite hvordan jeg henger uinnrammet lerret.

Selv om innramming av et maleri eller kunstverk alltid er et spørsmål om personlig preferanse, har jeg ofte vært tilbøyelig til å ikke bruke et. Men før vi setter rammene helt til side, la oss få vite funksjonen deres, hvorfor de fleste malere bruker dem til å henge opp maleriene sine.

Hvorfor trenger vi å ramme inn lerreter?

Som amatørartist selv er dette et av spørsmålene som dukker opp i hodet mitt. Betraktes kunstverket mitt som ufullstendig hvis det ikke er plassert i en ramme? Vil en ramme definere verdien av kunstverket mitt?

Den viktigste funksjonen til en ramme er å fullføre kunstverkets utseende eller utseende. Med mindre kunstneren eller maleren har tenkt det, vil han eller hun lage en tilpasset ramme som skaper dialog med omgivelsene. Mens en tilpasset ramme er en måte å legge til pizzazz til kunstverket ditt, er det absolutt ikke en rimelig måte å lage kunstverk på.

Her er noen av fordelene ved å bruke en ramme i kunstverket ditt:

Det bevarer maleriet.

Rammer tilbyr en beskyttende kant som forhindrer utilsiktet vridning på kantene og hjørnene. Det gir en sterk støttestruktur som maleriet kan hvile på. På denne måten unngår lerretet å bli brettet og krøllet. Dessuten holdes malingen sponfri til enhver tid.

  Kan du bruke Dry Erase Markers på glass?

Det gir grenser.

Rammer kan også gi maleriet eller kunstverket en bestemt plass. Det forteller øynene til observatøren hvor kunstverket eller maleriet starter og slutter.

Selv om disse funksjonene er sanne, betyr det ikke nødvendigvis at jeg vil ha dem. Jeg vil at maleriene mine skal henge fritt på veggene mine eller eget galleri.

Men så reiser det neste spørsmål: hvorfor må vi henge lerretet vårt?

Hvorfor må vi henge lerretet vårt?

Tradisjon i moderne kunst tilsier at et maleri skal rammes inn før det henges. Hvert maleri fra renessansen til samtidskunst bruker rammer for å sikre og definere kunstverket. Siden maleriene har rammer, installerer galleriet eller samleren som kuraterer dem en krok eller wire på baksiden slik at den kan henge på veggen.

Siden antikken har malerier et dekorativt formål. Det kan gjøre en kjedelig og kjedelig vegg til en fantastisk og sensuell del av ethvert hus. Det samme gjelder fortsatt i vår moderne tid. Jeg har flere uinnrammede malerier av meg som for tiden dekorerer en del av veggen vår.

Men etter min mening er innramming av kunstverk veldig restriktiv. Som jeg har nevnt tidligere, begrenser det kunstverket til et bestemt rom.

Fordeler med å henge uinnrammet lerret

Tradisjonelle kunstnere kan være partiske med å bruke rammer i maleriene sine fordi som jeg har nevnt tidligere, er det en integrert del av den gamle kreative prosessen.

Hvis du er en tradisjonell kunstner med stor predisposisjon for rammer, kan det å lære å henge et uinnrammet lerretsmaleri føre deg til nye muligheter. Enkelt sagt gir det kunstverket ditt en ny dimensjon samt en sjanse til å samhandle med omgivelsene.

  Hvordan organisere markører?

Mange interiørdesignere velger å dekorere tomme vegger med uinnrammede lerreter. Ikke bare er det rimeligere sammenlignet med innrammede lerreter, men det er også raskere å lage.

Hvordan henge et uinnrammet lerret

Å henge lerretene mine uten ramme har hjulpet meg med å utforske kunsten min. Jeg var i stand til å skape en unik atmosfære i huset mitt fordi kunstverkene mine engasjerer ikke bare seerne, men også gjenstandene rundt dem.

Her er noen av de grunnleggende verktøyene jeg bruker til å henge opp lerretene mine:

 • Blyant
 • Tynn ledning
 • Øyekroker
 • Skrujern
 • Negler
 • Hammer
 • Målebånd
 • Veggbeskyttelsesputer
 • vater

Her er trinnene for hvordan du henger uinnrammet lerretstavle

 • Monter først to øyekroker på begge sider av bårestengene. Sørg for at den er solid nok ved å vrikke litt på dem.
 • Kutt deretter en tynn ledning og koble endene til begge øyekrokene. Velg alltid en tynn ledning for ekstra styrke. Strenger forringes over tid som kan skade maleriet hvis det gir seg.
 • Etter det, finn et perfekt sted på veggen for å henge lerretet. For de som ikke har et eget galleri, er stueveggen det perfekte stedet å vise kunstverket ditt. Heng den i øyehøyde slik at seerne kan sette pris på kunstverket fullt ut.
 • Etter å ha valgt et sted på veggen, sørg for at lerretet er perfekt plant. Et enkelt triks er å bruke en liten vaterstang. På denne måten vil maleriene holde seg på plass og vil ikke vippe i noen retninger.
 • Viktig tips: Når du henger et uinnrammet lerret, må du alltid kjenne til midtpunktene. Ved å gjøre det vil du finne det enkelt å vatre lerretet selv om du ikke har et vater som veileder deg.
  Går oljemaling dårlig?

Hvordan henge et uinnrammet lerret uten negler

hvordan henge et uinnrammet lerret uten spiker

Hvis du bor i en leid leilighet, kan det være vanskelig å slå spiker eller bore skruer, spesielt hvis det ikke er tillatt i kontrakten din. Du kan spørre deg selv: kan jeg fortsatt henge kunstverket mitt uten spiker og skruer? Svaret kan være enklere enn du tror, ​​og det er dobbeltsidige tape av industrikvalitet.

Selvklebende tape er perfekt for de som ikke ønsker å hamre spiker eller bore skruer. Det er uanstrengt og skader ikke veggen din (bortsett fra muligens malingen).

For å bruke dette, gjør du bare følgende:

 • Fest en sunn lengde med dobbeltsidig tape på alle sider av lerretet ditt.
 • Bruk en blyant til å markere stedet der du vil henge lerretet. Skrell stripen av den andre siden av den dobbeltsidige tapen og fest den på veggen.
 • Ved hjelp av et vater, sørg for at lerretet er perfekt i vater.
 • Trykk forsiktig på lerretet for å sikre at limet fester seg perfekt til veggen.

Og det er det!

Konklusjon

Å henge kunstverket eller maleriet på veggen kan skape en frisk stemning i huset ditt. Dessuten, hvis du er en kunstner, kan det gi deg en følelse av stolthet ettersom kunstverket ditt fungerer som en påminnelse om talentet ditt. Det er også en erklæring om lidenskapen din.

Selv om en ramme kan gi maleriet ditt en ekstra karakter, må du huske på at det ikke er nødvendig. Å lære å henge lerretstavlen vil ikke bare spare deg for tid, penger og krefter, men også la deg utforske kunstneriske muligheter. Alt som trengs er et åpent sinn og et vågalt hjerte.