Hvordan få tørr slettemarkør av klær

hvordan få tørr slette markør av klær

Hvor ille er det å få pennemerker på klær? Hvis det allerede er ille nok, hvor ille er det å få tørrslette flekker på klær? Jeg hater det når jeg får tilsynelatende ikke-fjernbare flekker på favorittskjortene mine. Heldigvis er det enkle måter å fjerne tørrslette flekker på klær.

Jeg har oppdaget fire enkle metoder for å få tørrslettemarkør av klær. Men først, la oss diskutere hva som gjør flekker med tørrsletting av markørklut vanskelig å få fjernet

Hvorfor kan ikke vann fjerne tørrslettingsflekker?

Kanskje den mest tenkte løsningen for å tørke ut markørflekker på klær er å duppe det med en våt klut. Men dette går ikke.

Tørr slettemarkører er ikke vannløselige. Det er hovedforskjellen fra våtslettemarkører. Våtslettemarkører er laget med vannløselige fargestoffer beregnet for bruk på laminerte eller porøse overflater.

Tørr slettemarkører er derimot ikke vannløselige. Blekket inneholder et løsemiddel og pigmenter som frigjør midler. Når disse bittesmå fargepartiklene berører stoffer, blir de viklet inn i stoffet. Det er vanskelig å få dem ut.

Hvordan få tørr slettemarkør av stoffet

Bruker alkohol

Dette er kanskje den mest effektive måten å få tørrslette flekker av klær på. Det krever bare papirhåndklær, en svamp og alkohol – materialer hver husholdning har.

Slik gjør du denne metoden:

Trinn 1: Legg papirhåndklær på en flat overflate.

Steg 2: Legg stoffflekken ned på papirhåndklærne.

Trinn 3: Påfør sprit rundt og på flekkene med en svamp. Dette trinnet krever tålmodighet og mildhet. Å gni det fargede området for hardt kan spre flekken.

Trinn 4: Bytt papirhåndklær etter hvert som de blir våte. Papirhåndklær skal absorbere flekken.

  Hva er en Conte Crayon?

Trinn 5: Fortsett å gjenta prosessen til du ikke lenger ser flekk på kluten.

Trinn 6: Skyll stoffet grundig med rent vann.

Trinn 7: Vask stoffet normalt.

Hvorfor virker alkohol?

Som jeg nevnte ovenfor, har tørrslettemarkører løsemidler og pigmenter. Løsemidlet som løser opp fargepigmentene er vanligvis alkohol. Alkoholen løser opp fargepigmentene som sitter fast i fibrene i stoffet, og fjerner effektivt flekken på kluten. Jo høyere konsentrasjonen av rødsprit (isopropylalkohol), jo bedre blir resultatene.

Murphys olje

Alle som tar rengjøring av hjemmene sine veldig seriøst har hørt om Murphy’s Oil. Hvis jeg skulle spørre en huseier med respekt for seg selv hvordan de opprettholder rensligheten i hjemmet sitt, vil Murphy’s Oil bli nevnt.

Slik bruker du dette kraftige rengjøringsverktøyet for å få tørrviskemarkører av klærne.

Trinn 1: Legg papirhåndklær på en flat overflate.

Steg 2: Dypp en gammel tannbørste eller en tannbørste ingen bruker, i Murphy’s Oil. Pass på at tannbørsten er helt mettet i oljen. For bedre resultater, bruk en våt tannbørste.

Trinn 3: Gni forsiktig flekken med tannbørsten til det dannes skum.

Trinn 4: Fortsett å tilsette Murphy’s Oil om nødvendig.

Trinn 5: Fortsett å gni kluten med tannbørsten til flekken er for det meste falmet.

Trinn 6: Bruk rent vann og oppvaskmiddel for å få bort resten av flekken. Bruk en svamp, rent vann og mild oppvasksåpe for å gni flekken til den er helt av.

Trinn 7: Skyll stoffet grundig med rent vann for å få bort oppvasksåpen og Murphy’s Oil.

Trinn 8: Vask kluten.

Hånddesinfeksjon for mer delikate klær

hvordan få tørrslettmarkør av stoffet

Det er mye alkoholbaserte rengjøringsmidler og kjemikalier. En av de mest effektive mot tørrslettemarkører på klær er hånddesinfeksjon. Hånddesinfeksjonsmidler har vanligvis 60 % alkoholinnhold. Men fordi hånddesinfeksjon er ment å brukes til hender, er det skånsommere enn andre alkoholbaserte produkter.

  Hvordan skape dybde i et maleri?

Her er hvordan du bruker den til å fjerne tørrslette flekker på stoffer.

Trinn 1: Rengjør stoffet for støv. Støvet kan blandes inn i hånddesinfeksjonen og feste seg til kluten, slik at den ser skitten ut.

Steg 2: Klem hånddesinfeksjon over flekken. Det skal bare være nok hånddesinfeksjon til å dekke flekken hvis desinfeksjonsmiddelet er spredt.

Trinn 3: Bruk en ren svamp til å smøre ut hånddesinfeksjonsmiddelet. Sørg for å spre den i milde sirkulære bevegelser.

Trinn 4: La hånddesinfeksjonen sette seg på flekken i 15 minutter.

Trinn 5: Skyll stoffet med kaldt vann.

Trinn 6: Hvis flekken ikke er helt borte, gjenta prosessen på nytt.

Trinn 7: Vask kluten på vanlig måte.

Rensevæske

Jeg oppdaget at jeg kan bruke de samme stoffene jeg bruker til å rengjøre teppene mine for å fjerne tørre viskemerker på klær.

Trinn 1: Påfør litt teppeflekkfjerner eller rensevæske på overflaten av det flekkete stoffet.

Steg 2: La det trekke i noen minutter.

Trinn 3: Skyll med rent vann og en svamp.

Trinn 4: Gjenta om nødvendig.

Trinn 5: Vask kluten på vanlig måte.

Viktig å huske!

Uansett hvilken metode jeg velger for å få tørrviskemerker av klærne mine, gjør jeg først en testkjøring. Jeg sørger for at den kjemiske forbindelsen jeg skal bruke ikke skader eller misfarger stoffet. Hvordan gjør jeg dette?
Hvis jeg har et ekstra stoff kluten er laget av, er det det jeg bruker til prøvekjøringen. Hvis jeg ikke har et ekstra stoff, bruker jeg en liten del av kluten som ikke er lett synlig. For skjorter er dette vanligvis rundt armhulene. For å være tryggere bruker jeg undersiden av kluten. Jeg påfører bare en veldig liten mengde av kjemikaliet på området. Jeg lar det ordne seg for å se om det blir uheldige effekter. Hvis det ikke er noen, fortsetter jeg med rengjøringsprosessen.

  Hvordan fargelegge med alkoholmarkører

Siste tanker

Jeg har faktisk mange effektive metoder for å få tørrslettemarkør av klær. Men de har alle en likhet – de bruker alle alkohol på en eller annen måte. Hver av metodene mine bruker tørkeslettens kjemiske sammensetning mot det. Andre alternativer inkluderer aceton neglelakk for solide stoffer eller alkoholbasert hårspray. Så lenge jeg har alkohol, bekymrer jeg meg ikke for hvordan jeg skal få tørrslettemarkører av favorittklærne mine.