Hvordan blande myke pasteller mest effektivt

hvordan blande myke pasteller

Myke pasteller er unike tegne- eller malemedier. Du kan manipulere dem for å lage vakkert blandede og flekkete farger. Det er imidlertid ikke alltid lett å blande myke pasteller. Jeg vil dele metoden min for hvordan du blander myke pasteller slik at du kan oppnå den jevne, smøraktige blandingen av farger. Metoden min inkluderer bare tre generelle trinn: organisere fargene, bruke dem på papiret og deretter blande dem.

La oss dykke dypere inn i detaljene i denne prosessen.

Organisere fargene

Det første trinnet i prosessen min inkluderer ikke å sette pastell på papir ennå. Men selv da er det et kritisk skritt. Jeg organiserer mine pastellpinner basert på fargene deres. Jeg grupperer mørke, lyse og rike farger.

Dette trinnet hjelper meg å sikre at jeg bruker riktig pastell på papiret først. Det lar meg se fargenes toner i forhold til hverandre. For eksempel, hvis jeg trenger den lyseste blånyansen, kan jeg enkelt finne den og ikke ta feil av en annen blåtone som fargen jeg trenger.

Tingen med å blande myke pasteller er at det er veldig lite rom for feil. Når du først har lagt oljepastellet på papiret, er det vanskelig å slette. Og når du først legger farge på toppen av en annen farge, er det nesten irreversibelt. Organisering av fargene reduserer risikoen for feil.

Så uansett hvor mye du synes det er unødvendig, organiser fargene på arsenalet ditt.

Påfør primærfargene

Jeg går ikke inn i detaljene i det øyeblikket jeg begynner å sette pastell på papir. Jeg liker først å lage en grov skisse av hvordan maleriet vil se ut når det er over. Så jeg bruker primærfargene på bildet først.

  Hvordan får du fargestifter ut av klær

Hva betyr det å bruke primærfargene først? Hvis jeg maler en naturskjønn utsikt over havet ved solnedgang, kan primærfargene være enten gul, oransje eller rød for solen og blå for havet. Jeg bruker disse fargene sjenerøst på papiret.

Men jeg passer på å ikke blande dem ennå. Å gni en myk blå pastell på toppen av en gul pastell vil bare flekke det blå. Jeg holder fargene adskilt. Og hvis fargene skulle ha en annen nyanse mellom hverandre, lar jeg disse mellomrommene stå tomme.

For eksempel, rundt området der solens lys møter havet, går lyset fra gult til oransje, deretter til rødt. Så mellomrommet mellom havets blå og solens gule bør være blank.

Påfør detaljeringsfargene

Jeg liker å kalle maleriets sekundærfarger for detaljfargene. Det er fargene som legger til detaljer i bildet. I vårt eksempel med solnedgang på havet, er noen av detaljfargene de oransje og røde nyansene til solens lys når det går ned på havet.

Jeg bruker forsiktig disse fargene på de tomme mellomrommene mellom primærfargene i maleriet. Så er jeg klar til å blande fargene.

Begynn å blande bort

blande pastelltips

Når scenen er klar, kan du begynne å blande fargene jevnt. Det er mange måter å blande myke pasteller effektivt på. Du kan bruke fingrene, tortillons, pastellformere, q-tips eller et eltet viskelær.

Fingerblanding

For fingerblanding anbefaler jeg på det sterkeste å bruke en fingerseng for hver farge du vil blande. Fingersenger er som hansker, men bare for fingrene. De har en non-stick overflate perfekt for håndtering av myke pasteller. Med disse verktøyene kan du blande farger og få en jevn smøraktig effekt.

  Hvordan rengjøre flekkbørster uten malingtynner?

Videre, ved å bruke de bare fingrene til å blande myke pasteller utsetter pastellene for oljen i huden. Oljen i huden kan ødelegge tegningen din.

Tortillon

Tortillon – også kalt stump – er et populært blandingsverktøy blant kunstnere. Det er et tett viklet papir formet til en blyant. For å blande, gni ganske enkelt tuppen av tortillonen på området du vil blande. Hvis enden blir for rotete, er det bare å slappe av stubben for å avdekke det neste laget av en ren spiss.

Pastellformere

Pastellformere ser ut som vanlige pensler bortsett fra tuppene deres. Mens malerpensler har børster på endene, har pastellformere flate eller koniske gummiaktige ender. De elastiske endene er produsert eksplisitt for å blande myke pasteller.

De flate gummiene er flotte for å blande store områder av en pastelltegning. De avsmalnende endene er ideelle for detaljert blanding.

Q-tips

Q-tips er praktiske blandingsverktøy som du enkelt kan skaffe deg. På grunn av deres tynne former er Q-tips ideelle for detaljert blanding. Det eneste problemet jeg har med Q-tips er at de blir fort rotete. Men hvis du ikke har noe annet blandeverktøy tilgjengelig, er Q-tips ikke mindre effektive enn andre verktøy nevnt her.

Eltet viskelær

Vanligvis brukes eltede viskelær for å fjerne farger eller pigmenter fra papiret. Men myke pasteller er forskjellige – pigmentene deres er vanskelige å fjerne fra papiret. Så et eltet viskelær vil fungere utmerket for å flette ut disse fargene i stedet.

I tillegg er eltede viskelær formbare. Du kan forme dem for å blande både store og små områder.

  Hvordan rehydrere akrylmaling

Blending Pro-tips

Jeg pleier å bruke de mørkere fargene først og deretter de lysere fargene på toppen. Denne metoden høres kanskje absurd og ulogisk ut, men den fungerer for en jevnere blanding. Ved blending trekker eller smører jeg de mørkere fargene mot de lysere fargene. I vårt eksempel på solnedgangslandskapet trekker jeg himmelens blå mot solens gule.

For å gi mer definisjon til tegningen, legg lett flere lag med pastell på bildet for å gjøre mørket mørkere og lysere lysene. Blanding i dette stadiet av prosessen bør være selektiv. Bland kun de områdene du ønsker skal virke myke. Hold berøringen lett og skånsom siden for mye smøring eller blanding kan ta bort fargen til pastellene.

Siste tanker

Å tegne med myke oljepastell er som å male, men myke pasteller er mer nyanserte. De krever mer grundige metoder for å blande fargene. Så, hvordan blande myke pasteller? Jeg begynner med å organisere fargene mine. Jeg grupperer de mørke, lysene og passer på at jeg får nyansene i riktig rekkefølge.

Deretter. Jeg bruker primærfargene på tegningen uten å fokusere på detaljene. Etterpå legger jeg til detaljfargene. Til slutt blander jeg fargene ved å smøre de mørke mot lysene. Dette er min generelle metode.

Men å blande myke pasteller er intuitivt. Du må øve på å smøre fargene i riktig retning med riktig trykk og bruke riktige nyanser. Det er ferdigheter som ingen blogg kan lære deg.

Imidlertid bør denne generelle veiledningen for hvordan du blander myke pasteller hjelpe deg med å begynne å blande som en proff.